D. Bengtsson
Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson
Sjösvärd

Bänken: Björnrud, Arfvidsson, Böhm, Osberg, Marek

Efter två raka förluster i årets seriespel åkte RUF till Bergsjövallen med hopp om att vända en nedåtgående trend. I vackert vårväder sparkades matchen igång och publiken fick se ett heltaggat Romelanda som rivstartade matchen med hög press. Bergsjö IF hade inledningsvis stora problem, och när ledningsmålet kom redan i den sjunde minuten kändes det fullt logiskt. Trond Forssten, som gjorde sin första seriematch från start, spelade in bollen från vänsterkanten. Bollen studsade så småningom ut ur straffområdet i mitten av planen där Max Yngwe distinkt sköt bollen i mål. 0-1!

RUF fortsatte sedan att spela bra och man skapade ett par hyfsade lägen, inte minst efter välslagna hörnor från Daniel Bengtsson. Det blev dock ingen utdelning, och någonstans mitt i halvleken mattades Romelandapressen av. Bergsjö IF kom allt mer in i matchen och spelade ett stundtals fint passningsspel. Man lyckades dock inte skapa så många målchanser. Ett riktigt fint skottläge hade man efter att en spelare brutit in i planen från vänsterkanten, men avslutet i höjd med straffområdeslinjen gick rakt på Sjösvärd i Romelandas mål. Utöver detta hade man någon enstaka hörna.

I slutet av halvleken reste sig Romelanda igen och lyckades återigen skapa ett övertag i matchen. Det blev dock inga stora farligheter, utan 0-1 stod sig till pausvilan efter en godkänd första halvlek. Ett byte gjordes i paus; Jakob Eriksson lämnade planen till förmån för Henrik Björnrud.

RUF kom att få en fin start även på den andra halvleken. Efter bara tre minuter fick man ett inkast till höger i höjd med straffområdet. Henrik Björnrud kastade ett långt inkast som Filip Larsson skarvade till en helt fri Alfons Svensson vid den bortre stolpen. Alfons nickade in bollen i mål via Bergsjö IF:s målvakt. 0-2!

En stund efter detta mål kom en lite sämre period för Romelandas del igen. Det som dittills hade känts väldigt kontrollerat fick en rejäl vändning mitt i halvleken. I den 68:e minuten lyckades hemmalaget rinna igenom på vänsterkanten och rulla in 1-2 invid den bortre stolpen.

Detta mål gav hemmalaget både hopp och energi, och redan två minuter senare kom ytterligare utdelning. En boll spelades in i Romelandas straffområde i ett läge som inte alls kändes farligt till en början. Bollen studsade dock upp på handen på en Romelandaförsvarare och domaren blåste för straff. Detta var lika korrekt som rejält oturligt, och bollen sparkades in i mål från 11 meter. 2-2 efter 70 minuter.

Trots kallduschen lyckades RUF ändå ta tag i matchen igen. Man var det bättre laget och lyckades återigen ta över matchbilden. Fem minuter efter kvitteringen slog Jonathan Böhm en välriktad hörna som Henrik Björnrud resolut nickade in till 2-3!

Matchen blev sedan en ganska svängig historia, men med ett visst övertag för Romelanda. I den 84:e minuten kom ett avgörande mål. Filip Larsson slog en lång frispark från halva planen. Bollen såg ut att gå ner mot Bergsjöns målvakt eller kanske till och med rinna ut till inspark, men Jakob Eriksson fullföljde sin löpning på högerkanten och efter en liten missbedömning av hemmalagets målvakt kunde han ur nästan ingen vinkel alls sätta dit 2-4.

Efter detta mål tog RUF det säkra före det osäkra och gick ner på fyrbackslinje. Matchslutet blev odramatiskt och man kunde bärga en efterlängtad trepoängare!

Sammanfattningsvis var det en bra kämparinsats som gav årets första seger. Spelet var kanske inte alltid det bästa, även om man stundtals visade upp fina kvalitéer. Det mest positiva denna match var dock att man lyckades knyta näven när det gick lite emot och komma tillbaka i matchen. Sammantaget var RUF det bättre laget i denna match och det känns skönt att det också avspeglas i slutresultatet. Nästa vecka väntar årets första derby; Kode IF borta. Kode har fått en fin start på serien så det blir säkert en helt annan matchbild än den som var när lagen möttes under försäsongen.